HAAKON NORBERTIJN

Goedgekeurde dekhengst en rijpaard

 

Omschrijving

Goedgekeurd en Prestatie Sport (EASP)

Geboren: jaar

Afstamming:

Vader: Hamilton x
Moeder:
Moeders vader: Farn

Stokmaat:

2015-haakon-nobertijn-fokkerij-web-juist

Over Haakon Norbertijn:

“Haakon Norbertijn de Farn nakomeling met zelfs twee maal Farn in zijn pedigree! De hengst die zijn stempel drukte op zijn nakomelingen en zowel dressuur- als springtalenten heeft voortgebracht.”

Kenmerkend voor Haakon Norbertijn zijn de fantastische bewegingen die hij heeft. Dat hij in de dressuur zo goed scoort is niet omdat hij niet zou kunnen springen. Integendeel; op vierjarige leeftijd heeft Norbertijn tijdens de competitie vrij springen de eerste plaatst behaald. Hierbij scoorde hij ontzettend hoog met onder anderen een 8,5 voor springvermogen. Maar zijn amazone is een echte dressuurruiter en springt echt nooit. Op vijfjarige leeftijd was Haakon Norbertijn reserve kampioen klasse M dressuur van Zeeland en op zesjarige leeftijd reserve kampioen klasse Z1. In Zeeland rijden diverse ruiters en amazones professionele dressuur die nationaal en internationaal goed presteren en zij behoorden toen ook tot de concurrentie. In het jaar 2007 was Haakon Norbertijn gekwalificeerd voor de halve finale ZZ-zwaar van het NK. Op dit moment wordt hij uitgebracht in de Prix St. George. Op geen enkele wijze laat zijn gezondheid hem in de steek; zijn fundament is nog van uitstekende kwaliteit en hij heeft op deze wijze nog een grote sporttoekomst voor zich. Doordat er pas laat met hem is gaan fokken kunnen er op dit moment nog geen prestaties van zijn nakomelingen vermeld worden. Maar zijn oudste dochter is nu 5 jaar en toont dezelfde potenties als haar vader. Wij kunnen diverse jonge talentvolle veulens; jaarlingen; twee – en driejarigen laten zien die een belofte zijn voor de toekomst. Dit mede gezien hun beweging, uitstraling en fijne karakters.

Ter illustratie van zijn fijne karakter:

norbertijn-met-nicole-hoofd-web    norbertijn-met-nicole-web-zij

Norbertijn is inmiddels verkocht. Maar er zijn gelukkig nog vele nakomelingen van deze hengst in ons bezit en in opleiding.

Zijn volledige afstamming:

afstamming

HAAKON NORBERTIJN