HAAKON NORBERTIJN

Dekhengst en rijpaard.

Omschrijving

Goedgekeurd en Prestatie Sport (EASP)

Geboren:

Afstamming:

Vader:
Moeder:
Moeders vader:

Stokmaat:

 

2015-haakon-nobertijn-fokkerij-web-juist

15-09-2010: Haakon Norbertijn is verhuisd van Melissant naar Rome.

Op onze website altijd al te vinden geweest onder “Fokkerij” als onze goedgekeurde hengst en onder “Africhting en Opleiding” vindt u hem nu onder “Referenties”. Want inmiddels staat hij op stal in Italië bij zijn nieuwe eigenaresse Eleonora Kinsky.

En na een lange verdienstelijke tijd in de dressuur onder het zadel met dochter Irma en vanaf 2004 in de dekdienst als
goedgekeurde hengst, krijgt Haakon Norbertijn nu de mogelijkheid om ook in Italië te gaan schitteren. Hij is van adel;
hij heeft adel en in Italië staat hij nu op stal bij de adelijke eigenaresse Eleonora Kinsky.

Ook de landelijke pers brengt het onder de aandacht wat o.a blijkt uit het volgende bericht op www.horses.nl:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanuit Italië mochten wij al enkele foto’s ontvangen:

  

10-03-2012: Haakon Norbertijn – het verhaal!

Eleonora vertelt ons het verhaal van haar Norbert:

Hallo!

Hier is het verhaal van Norbert en mij.

Twee jaar geleden was ik op zoek naar een paard om enige ervaring in Grand Prix wedstrijden te krijgen. Via zoeken op het web vond ik een video van een paard wat mij aansprak en besloot naar Nederland te vliegen om hem te proberen. Toen kwam ik erachter dat de naam van dit paard Norbertijn was. Dit, samen met de rijervaring, deed mij besluiten dat ik hem moest kopen. Dat was omdat mijn dierbare grootvader Norbert Kinsky, die twee jaar geleden stierf, erg enthousiast was over paarden en hij mij altijd hielp tijdens mijn carriëre. Ik was erg gehecht aan mijn grootvader en ik dacht dat het vinden van een paard met zijn naam een teken was! De eerste zes maanden met Norbert waren erg moeilijk; het was voor hem niet gemakkelijk om zich aan te passen aan het Italiaanse klimaat en hij had een paar allergie�n. Ook begrepen we elkaar niet altijd en kregen in de eerste wedstrijden niet de hoogste punten ….. wat wel eens frusterend was. Maar na ongeveer een jaar begonnen Norbert en ik elkaar te begrijpen. En het gaat nu boven verwachting en we begrijpen elkaar steeds beter. Maar ik wil hem nu niet overvragen omdat hij al wel 17 jaar is en ook al is hij psychisch zeer fit, voor zijn leeftijd wil ik het toch rustig aan doen. In september zullen we onze eerste internationale concours rijden en ik hoop dat “we will do a good job” !

Kind regards,

Eleanora Kinsky

     

11-06-2012: “Sono venuto, ho visto, ho vinto ( ik kwam, ik zag, ik overwon) ……”!

Geen Latijn maar in dit geval Italiaans. Want wij mochten op een Italiaanse site vinden dat “onze” Haakon Norbertijn op Grand Prix niveau “zich in de medailles rijdt”!
Amazone Eleonora Kinsky Dal Borgo won met hem de zilveren medaille in de Grand Prix Cup Italië en wel met 63,794%.
De inmiddels 17-jarige hengst die door Irma op niveau Intermediaire I (Lichte Tour) al succesvol voor de Stoeterij was uitgebracht zet dus zijn carriëre glansrijk voort.
Wij zijn trots en – nu nog meer – verheugd dat we nog een aantal nakomelingen van hem in ons bezit hebben. Ze laten in hun opleiding zien dat ze zeker hun vader willen evenaren maar misschien nog wel meer “in petto hebben”.

De Italiaanse website via een “klik” op: www.fisetoscana.com/dressage.asp

Foto: Haakon Norbertijn met zijn amazone Eleonora Kinsky Dal Borgo

26-11-2012: De zegetocht wordt voortgezet!

We zijn erg trots op Norbertijn; hij heeft onlangs het Toscaanse kampioenschap gewonnen met een mooi percentage van 69,250% in de Grand Prix!

    

 

HAAKON NORBERTIJN