Als er door ons jonge pony`s en paarden ingekocht worden is onze eerste selectiemaatstaf het karakter.
Dit moet betrouwbaar, mensvriendelijk en goedaardig zijn met een stabiel temperament.
Als dit goed is beoordelen we de rest.

Daarbij gaat onze voorkeur uit naar uitgesproken edele, intelligente sportpaarden en sportpony’s met goede gebruikseigenschappen voor alle sportdisciplines.
Qua bouw moet er sprake zijn van harmonie in het model om te bewerkstelligen dat daarmee samenhangend de bewegingen tactzuiver, gelijkmatig, energiek en elastisch zijn in de juiste tact.

We kopen uitsluitend jonge, onbeleerde paarden en pony’s zodat we zeker weten dat er in de opleiding nog niets is fout gegaan. Op deze wijze kunnen we de paarden en pony’s in het door ons geplande traject zorgvuldig beleren.

Na een opleiding van 1 & 2 jaar bieden we ze dan te koop aan. We weten dan zeker dat we een product af kunnen leveren zoals we dat zelf wenselijk achten.

Dat onze werkwijze en het gevoerde beleid zijn vruchten afwerpt mag blijken uit het feit dat wij, ten voorbeeld hiervan, nog steeds contacten hebben met onze afnemers tot zelfs 35 jaar terug.

Wellicht mag dit u overtuigen dat in de rubriek VERKOOP u het paard of de pony vindt die u zoekt.

Denkt u ons het paard of de pony te kunnen aanbieden welke wij zoeken om in opleiding te nemen en klaar te maken voor verkoop doet u ons dan hiervan de gegevens toekomen via ons e-mailadres:

 

stoeterijvanderwal@hotmail.com
 

Stoeterij van der Wal